luni, 29 iunie 2020

Mici

Contrar retetelor precum
https://savoriurbane.com/mici-de-casa-reteta-de-mititei-pufosi-pasta-de-mici/
sau
https://www.lauralaurentiu.ro/retete-culinare/retete-mancare/mititei-reteta-de-pasta-de-mici-facuta-acasa.html

micii nu necesita chiar atat de mult efort.

carevasazica:

cantitati egale de carne de vita (20% grasime) si miel (20% grasime)
condimentele din retetele de mai sus daca se poate (eu nu am avut ienibahar, coriandru, star anise sau alte nebunii dar aroma carnii de calitate a fost suficienta)

sare si piper la discretie.

secretul micilor suculenti este de fapt urmatorul: 200-300ml de apa la 1kg de carne si lingurita de bicarbonat de sodiu.

deci se amesteca toate ingredientele intr-un lighean cateva minute (nu la mixer ca pe aluatul de paine cum zic unii, sincer nu cred ca face mare diferenta).

se formeaza dupa framantare si se pun la rece pe o tava (ma gandesc ca e mai bine sa fie formati in avans ca se formeaza o 'crusta' exterioara.

eu nu am avut rabdare sa-i las cu orele si am facut un batch la vreo 1h30-si au iesit nemaipomeniti (sa fi fost carnea de calitate bio de la waitrose?)